Ontdekken

Nóg lekkerder masturberen onder de douche: 6 tips

De douche is een geliefde plek om te masturberen. En écht niet alleen omdat de douchekop een handig hulpmiddel is. Onder de warme straal, in een stomende cabine, is het verleidelijk om jezelf te vingeren of af te trekken als je handen toch al over je natte lijf glijden. Met deze 6 tips wordt masturberen onder de douche nog lekkerder. Wassen en scrubben? Dat is bijzaak. 

1. Andere positie 

De meest voor de hand liggende houding om onder de douche te masturberen, is staand. Prima voor de afwisseling, want je doet het vast al vaak genoeg liggend. Maar aftrekken of vingeren onder de douche is bij uitstek leuk om in verschillende standjes te proberen. Bijvoorbeeld zittend op je knieën of met je benen wijd. 

Doordat je zo andere spieren aanspant en lager zit dan normaal onder de douche, ervaar je de sensaties net op een andere manier.

2. Gebruik de omgeving

Een inkoppertje is natuurlijk de douchekop. Veel vrouwen kennen de douchekop al wel als toy en richten de straal met enige regelmaat op hun clitoris tijdens het afspoelen. Maar ook voor mannen kan het opwindend zijn om de straal tegen je penis, anus of perineum te voelen. Een handdouche is hiervoor ideaal, maar ook als je je douchekop niet los kunt maken, zijn er opties.

Tijdens het aftrekken of vingeren kun je de straal als extra stimulans gebruiken of je kunt de douchekop op je gevoelige plekjes richten en het water het werk laten doen. Als dit laatste niet genoeg stimulatie geeft voor een orgasme, is het in ieder geval heerlijk voorspel waar je geheid nat van wordt ;).

Varieer, als dat kan, met verschillende temperaturen en stralen. Hoe harder de straal, hoe sterker de stimulatie. Zo zal de druk van de massagestraal je zomaar naar een hoogtepunt kunnen spuiten, terwijl de regendouche eerder teasend werkt. 

Een ander voordeel van de douche is dat die zich (meestal) achter een douchewand of in een hokje bevindt. Lekker koud om tegenaan te staan als het heet wordt, maar óók handig om je toys aan te bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan een dildo met zuignap of Fleshlights met Shower Mount. Zo geef je een extra dimensie aan het masturberen onder de douche en heb je je handen vrij voor tip 3.

3. Zeep jezelf in

Weet je nog dat we zeiden dat wassen bijzaak is? Komen we op terug. Het kan heel opwindend voorspel zijn om jezelf in te zepen en de zachte zeep (eventueel met washandje) over je lijf te voelen glijden. Dit kan natuurlijk ook tegelijk met het masturberen.

Pas wel op met douchegel of shampoo (of wat voor zeep dan ook) bij je penis of vagina. Het is geen ramp als er een beetje schuim langs je edele delen loopt, maar vingeren of aftrekken met een zeephand kan irritaties opleveren. Zorg dus dat je masturbeert met een zeepvrije hand. Gelukkig is dat onder de douche zo geregeld.

4. Gebruik een speeltje

Uit onze mond (nou ja, digitale pen) klinkt: ‘Speeltjes zijn niet alleen een verrijking in de slaapkamer, maar ook in de badkamer’ natuurlijk  bevooroordeeld. Toch zou het zonde zijn om deze tip om die reden over te slaan.

Bij het masturberen onder de douche kan een speeltje écht van toegevoegde waarde zijn. Zeker voor de afwisseling. Die kan namelijk andere dingen dan jij met je handen en zorgt zo voor een andere sensatie. We lieten bij tip 2 al vallen dat je sommige speeltjes handig tegen de douchewand kunt bevestigen. Ook dat geeft weer net een ander gevoel.

Let er wel op dat de toy (spat-) waterdicht is. Gelukkig zijn waterdichte speeltjes er in alle soorten en maten, van dildo’s tot masturbators en van luchtdrukvibrators tot anaaltoys. Anale stimulatie kan, als je daarvoor openstaat, een hele fijne extra dimensie geven aan zowel vingeren als aftrekken. Zo kun je nog intenser klaarkomen.

 

5. Gebruik glijmiddel of olie

Je leest het goed: glijmiddel of olie onder de douche. Maar neem van ons aan: dat klinkt gekker dan het is. Warm water droogt uit en glijmiddel op siliconenbasis of wat dikkere olie spoel je niet direct van je huid af. Dit blijft er iets langer op liggen en maakt het spelen daardoor net even aangenamer. Houd er wel rekening mee dat je geen sextoys gebruikt in combinatie met siliconenglijmiddel. 

6. Doe het samen met je partner

Masturberen roept vaak de associatie op dat je het alleen doet. Maar het hoeft natuurlijk helemaal niet solo! Terwijl jij masturbeert, kan je partner andere erogene zones stimuleren of je inzepen. Alleen al naar elkaar kijken tijdens het masturberen onder de douche kan heel opwindend zijn. Daarvoor hoef je niet eens samen onder die douche te staan. Wedden dat je je partner gek maakt als jij met jezelf speelt, terwijl hij/zij/hen voor de spiegel bezig is? En dat dat jou dan weer extra opwindt… 

Meer tips om samen te masturberen? We verzamelden al eerder 7 tips voor de lekkerste duomasturbatie. En ben je toch niet zo overtuigd van de douche, dan is er natuurlijk ook niets mis met de bank, je bed of de wasmachine op standje centrifugeren. Als je het maar doet, want masturberen is om deze 10 redenen hartstikke goed voor je.  Klaarkomen trouwens ook, dit maakt orgasmes zo gezond.

Veelgestelde vragen over masturberen onder de douche

Zijn er specifieke speeltjes die geschikt zijn voor gebruik onder de douche?

Heel veel zelfs! Zoals gezegd kun je in principe elk waterdichte speeltje onder de douche gebruiken. Maar bijvoorbeeld een dildo met zuignap of masturbator met speciale douchehouder zijn bij uitstek geschikt, omdat je deze aan de douchewand kunt bevestigen. Ook zijn speeltjes van glas of metaal aan te raden, omdat ze goed tegen temperatuurverschillen kunnen én geschikt zijn voor temperature play. Zo kun je dus niet alleen met de temperatuur van het water, maar ook van je toys spelen.

Zijn er tips voor het masturberen onder de douche met een partner, zelfs als we niet samen onder de douche staan?

Absoluut! Zoals aangegeven kan naar elkaar kijken al heel opwindend zijn. Doe het bijvoorbeeld terwijl je partner zijn of haar tanden aan het poetsen is in de badkamer. Of stuur een pikante foto van je naakte, natte, ingezeepte lijf naar je wederhelft. Zo sta je niet samen onder de douche, maar kun je er wel samen plezier van hebben. Een andere manier om je partner bij het masturberen onder de douche te betrekken, is met een (waterdicht!) speeltje op afstandsbediening. Je partner kan deze dan bedienen terwijl jij met jezelf speelt. Bij speeltjes die je via een app kunt besturen, hoeft je partner daarvoor niet eens thuis te zijn.

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *