Ontdekken

Wat is Squirten? Alles over spuitend klaarkomen + tips!

Het is een even bekend als mysterieus fenomeen: squirten. Squirten is het spuitend klaarkomen van een vrouw, ook wel de vrouwelijke ejaculatie genoemd. Maar behalve dat, weten veel mensen er eigenlijk weinig over. Want is het nou urine? Kunnen alle vrouwen het? En hoe krijg je het voor elkaar? We gaan je er alles over vertellen. En natuurlijk geven we je tips om jezelf of je partner spuitend te laten komen. Let’s get wet!

Wat is squirten?

Squirten is het ‘spuitend’ klaarkomen van een vrouw. Spuitend tussen aanhalingstekens, want het hoeft er niet altijd letterlijk uit te spuiten. Druppelen of een plasje vocht verliezen bij het klaarkomen kan ook. Je kunt dus beter zeggen dat het de vrouwelijke vorm van ejaculeren is.

Over het squirtvocht zelf is veel gezegd en geschreven. Lang was onduidelijk wat het precies is. Volgens sommigen ‘gewoon plas’, volgens anderen ‘absoluut geen urine’. De waarheid ligt een beetje in het midden, weten we inmiddels:

Het vocht wordt aangemaakt in de klieren van Skene, die je kunt zien als de vrouwelijke prostaat. Deze klieren zitten tussen de vagina en de urinebuis en zorgen er ook voor dat een vrouw nat wordt bij opwinding.

In 2015 kwamen onderzoekers erachter dat de blaas zich tijdens de seks vulde en na het squirten leeg was. De samenstelling van het squirtvocht blijkt echter net iets anders dan urine: het is een combinatie van urine met het ‘prostaatvocht’. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden als je squirten opwindend vindt. De samenstelling verandert niets aan het gevoel, toch?

Hoe kun je als vrouw spuitend klaarkomen?

Om te squirten is stimulatie van de g-spot nodig. De g-spot bevindt zich op zo’n 3 centimeter diep in de vagina en voelt ribbelig aan. Dit gevoelige plekje staat in verbinding met de plasbuis en de achterkant van de clitoris.

Door een kom-hierbeweging je maken met je vingers of de plek te stimuleren met een toy, kunnen sommige vrouwen klaarkomen. Eventueel in combinatie met clitorale stimulatie. Als je je hierbij helemaal ontspant, dus ook je bekkenbodemspieren, kun je squirten. Maar dat is lastig, omdat deze spieren ook gebruikt worden om ontlasting op te houden en veel vrouwen dus niet gewend zijn deze spieren te ontspannen.

4 tips

Toch is het meer dan een kwestie van ontspannen. Met deze tips lukt het jou (of je partner) misschien wel om een spetterend orgasme te bereiken. Letterlijk.

  1. Leeg je blaas

Ga voor je begint even naar het toilet om je blaas te legen. Het kan als je gaat squirten namelijk voelen alsof je moet plassen. Met een lege blaas durf je je daar waarschijnlijk beter aan over te geven.

  1. Relax

Dat brengt ons toch weer bij ontspannen. Hoewel we net zeiden dat het daar niet alléén om draait, is het wel een grote factor. Zorg dus dat je geen druk voelt om te squirten, maar probeer gewoon onbezorgd te genieten. Het is belangrijk dat je je comfortabel genoeg voelt om je aan het gevoel over te geven. Neem desnoods praktische maatregelen die je daarbij kunnen helpen, zoals een handdoekje onder je leggen of sensuele muziek opzetten.

  1. Zorg dat je écht opgewonden bent

Neem er de tijd voor! De ontlading is het grootst als je de spanning een beetje opbouwt. Zorg dat jij of je partner optimaal opgewonden bent, zodat je extra gevoelig bent voor stimulatie. Zet dus de opwindingen centraal, en niet het squirten.

  1. Stimuleer de g-spot

We noemden zojuist al dat voor squirten stimulatie van de g-spot nodig is. Dat kan met je vingers, maar is vaak effectiever met de vingers van een (bed)partner of met en (speciaal) g-spotspeeltje. Zelf kun je er namelijk niet altijd even goed bij. Je kunt de g-spot stimuleren door een duwende beweging te maken of eroverheen te wrijven, maar ook door middel van vibraties. Voor een spuitend orgasme is een duwende of drukkende beweging vaak het meest effectief. Ook dit kan zowel met vingers als met een toy.

Kan elke vrouw squirten?

Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan, maar het is niet duidelijk of alle vrouwen in theorie kunnen squirten. In de praktijk weten we dat het lang niet iedereen lukt. Het aantal klieren in je pluisbuis, de mate van ontspanning, de techniek van de stimulatie… het speelt allemaal een rol.

Laat spuitend klaarkomen ook vooral geen doel op zich worden, want dan komt er mogelijk druk op te liggen waarmee het alleen maar nog moeilijk wordt. Maar laat dát je er ook weer niet van weerhouden het te proberen, want ook als het niet lukt, is het proberen en stimuleren de moeite waard!

Wist je trouwens ook dat je squirten niet altijd door hoeft te hebben? Omdat een vrouw bij opwinding vaak al nat is, is wat extra vocht verliezen tijdens het klaarkomen niet altijd zichtbaar, voelbaar of merkbaar. Wie weet kan je (of je partner) het dus al! Staar je er dus niet blind op en geniet gewoon een spetterend orgasme. Of dat nou figuurlijk is of letterlijk – of allebei. 

Lees ook: Hoe kan je Beffen? 10x Tips / technieken om te beffen

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *