Ontdekken

Vrouwelijk orgasme? 5 manieren hoe je een vrouw kunt laten klaarkomen

Je hebt vast al eens gehoord van het meervoudige orgasme – als vrouw heb je wat dat betreft een flink voordeel ten opzichte van een man – maar, wist je ook dat er meerdere soorten orgasme zijn? Het is allemaal niet zo rechttoe rechtaan als sommige mensen denken. In totaal zijn er wel een dozijn of meer verschillende vrouwelijke orgasmes. Op ons blog bespreken we er deze week vijf, van het voor de hand liggende clitoraal orgasme tot het minder bekende U-Spot orgasme. Dan blijkt dat je niet altijd de bekende weg hoeft te volgen om het gewenste (hoogte)punt te bereiken.

1. Clitoraal orgasme

Het clitoraal orgasme is misschien we het bekendste orgasme van de vrouw. Het is dan ook via clitorisstimulatie dat de meeste vrouwen een orgasme zullen bereiken. Dat veel vrouwen een orgasme beleven door clitorisstimulatie is ook niet zo gek. In dit kleine onderdeel van de vagina komen namelijk ongeveer 8.000 zenuwuiteinden samen. Genoeg punten dus die ervoor zorgen dat de vrouw opgewonden raakt. Het topje van de clitoris waarbij deze zenuwuiteinden samenkomen, bevindt zich bovenin de vagina. Voor het stimuleren van de clitoris raden wij een luchtdrukvibrator aan. Deze vibrator plaats je als het ware om de clitoris heen, waarna de clitoris intens wordt gestimuleerd met behulp van luchtdruk.

2. G-spot orgasme

Op nummer twee is een ander orgasme, dat voor vele vrouwen bekend is. Toch komen niet alle vrouwen klaar van G-Spot stimulatie. Daarom wordt het door sommige mennen en/of vrouwen toch een beetje gezien als een mythe. De G-Spot bevindt zich ongeveer vijf centimeter diep in de vagina en wordt dan ook gestimuleerd tijdens de penetratie. Ook kan de g-spot gestimuleerd worden met de vingers of een, speciaal daarvoor ontwikkelde, g-spot vibrator. Wil je als mannelijke partner de g-spot van de vrouw op de juiste manier stimuleren, is het belangrijk om goed te luisteren wanneer de vrouw een slaak van genot uitbrengt.

3. Borsten/tepel orgasme

Tepelstimulatie is een vorm van stimulatie, waar de ene vrouw heel erg opgewonden van wordt, maar de andere vrouw totaal geen gevoel bij heeft. Het geldt dan ook niet voor elke vrouw, maar er zijn vrouwen die tot een orgasme komen door het stimuleren van borsten en tepels. Stimulatie van tepels activeert namelijk hetzelfde gebied in de hersenen als bij clitoris of g-spot stimulatie. Je kunt dit gevoel versterken door de tepels gevoeliger te maken met behulp van een tepelzuiger. Maar ook het masseren van de tepels met behulp van massageolie is een absolute aanrader.

4. Anaal orgasme

Het anaal orgasme wordt vaak gezien als een smoesje die mannen hebben verzonnen, om anale seks met een vrouw te kunnen hebben. Toch zijn er vrouwen die een orgasme ervaren door het hebben van anale seks. Dit zal niet gelijk de eerste keer gebeuren. Na een aantal keer ben je gewend aan het gevoel en kan je je overgeven aan de anale seks. De combinatie van het idee en het gevoel kan dan ook bij anale seks leiden tot een orgasme. Als jullie nog geen ervaring hebben met anale stimulatie, kunnen jullie beginnen met een buttplug. Het belangrijkste bij anale seks is vooral dat jullie genoeg glijmiddel gebruiken.

5. U-Spotorgasme

Als laatste willen we graag een orgasme met jullie bespreken waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt, laat staan aan gedacht. Het U-Spotorgasme bereik je namelijk door stimulatie van de urethra, oftewel de urinebuis. De urinebuis bevindt zich tussen de clitoris en de vaginale opening. Deze kleine opening van de urinebuis cirkelvormig stimuleren, kan leiden tot een orgasme. Een andere manier om de u-spot te stimuleren is er op en neer langs te bewegen. Hierbij kan dan op het begin de vaginawand en op het einde de clitoris worden gestimuleerd. Als je deze manier van stimulatie goed opbouwt, zul je een intens orgasme ervaren. Toch liever een toy gebruiken? Pak er dan eens een mini vibrator of bullet bij.

Waar je misschien dacht dat een vrouw alleen maar tot een orgasme kan komen door stimulatie van de clitoris of g-spot, zijn er dus nog vele andere manieren. Ga jij binnenkort een van deze manieren proberen bij jezelf of je partner? Niet geschoten is altijd mis, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *