Verleiden

Erotische massage geven? 7 tips voor een geslaagde massage

Een erotische massage kan superlekker en opwindend zijn, maar het is natuurlijk nog veel lekkerder als de masseur in kwestie énig idee heeft wat hij of zij doet. Daarom hebben we hieronder een aantal tips voor een goede erotische massage op een rijtje gezet. 

1. Plan het perfecte moment

Ongestoord samenzijn is een belangrijke voorwaarde om een erotische massage te laten slagen. Het perfecte moment kiezen is dus essentieel. Ook een erotische massage draait immers om ontspanning (naast sensualiteit, natuurlijk). Die is ver te zoeken als de bezorger elk moment kan aanbellen, de kinderen in de deuropening staan met de vraag of ze in het grote bed mogen slapen of de hond piept dat hij uit moet. Zorg dus dat je de tijd kunt nemen voor elkaar en minimaliseer het risico dat jullie gestoord kunnen worden. Dit is jullie quality time.

2. Zorg dat je naakt bent

Het ligt misschien zo voor de hand, maar: ga allebei uit de kleren! En zorg dat jullie elkaars naakte lijven voelen. Dat is niet alleen sexy, maar ook functioneel – al klinkt dat meteen weer minder sexy. Door het huidcontact maak je namelijk het knuffelhormoon oxytocine aan. Dit hormoon versterkt o.a. gevoelens van rust en vertrouwen. Zo krijgt je erotische massage een extra intieme lading.

3. Creëer de juiste setting

Zorg dat de ruimte waarin je gaat masseren een aangename temperatuur heeft en zet ontspannen, dromerige of sensuele muziek op. Laat  massagekaarsen zorgen voor sfeerverlichting en een heerlijke geur.  Of spray een heerlijke erotische huisparfum van The Pleasurelabel op het beddengoed (of op de massagetafel, als je die hebt). Strooien met rozenblaadjes is optioneel, maar voor de sfeer ook zeker aan te raden.

4. Gebruik de juiste massageolie

Wie weleens een rondje door drogist heeft gelopen, weet dat er 1001 soorten massageolie zijn. En wie weleens masseert, weet dat de ene massageolie de andere massageolie niet is. Je kunt het beste massageolie gebruiken die speciaal voor erotische massages is ontwikkeld. Deze olie heeft een stimulerende werking en laat geen vettig gevoel achter.

Lees ook: Body to body massage geven? 7 Tips voor een complete body to body massage

5. Masseer de erogene zones

Bij de erotische massage is het belangrijk om precies de juiste plekken te masseren voor een prikkelende ervaring. Natuurlijk kun je dan denken aan borsten/tepels, billen en alles in de buurt van de geslachtsdelen, maar sla ook andere erogene zones niet over. Gevoelige plekken die voor veel mensen opwindend zijn om aan te raken, zijn bijvoorbeeld dijen, hals, rug of voeten. Twijfel je welke plekken je partner fijn vindt? Vraag het gewoon! (“Is er nog een bepaald lichaamsdeel dat extra aandacht van de masseur nodig heeft, mevrouw/meneer?” Prima rollenspel!)

6. Bouw de spanning op

Een erotische massage is er helemaal op gericht om lekker te ontspannen. Begin de massage dus lekker als ontspanningsmassage en werk langzaam naar de erogene zones toe. Zo wordt de sensatie intenser. Bovendien: teasen is sexy! 

7. Wissel je technieken af

Je hoeft echt geen professionele masseur te zijn om een fijne massage te geven. Als je maar zorgt dat je niet op de botten van je massagepartner duwt, is het waarschijnlijk al gauw goed. Wil je iets meer  indruk maken? Wissel kneden, cirkeltjes draaien, strelen en strijken af en gebruik hierbij niet alleen je duimen, maar ook je de muis en/of zijkanten van je handen, vingertoppen en eventueel zachtjes je ellebogen en onderarmen. 

7. Gebruik een tool

Je eigen handen zijn het intiemst én daarmee voel je het beste aan wat je doet. Maar mocht je lamme armen krijgen, kom je flinke spierknopen tegen of wil je gewoon wat meer afwisselen? Dan zijn er tools die je bij je massage kunnen helpen. Wist je bijvoorbeeld dat de Wand Massager eigenlijk ontworpen is als massageapparaat? Het effect van de grote, vibrerende kop is met je handen natuurlijk niet na te bootsen. En ja, met die kop kan de clitoris óók gestimuleerd worden. Of probeer een massagehandschoen voor een ander soort sensatie.

Willie Toys- My Magic Vibes Pakket

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *