Ontdekken

Wat is een buttplug? 3x tips over het gebruiken en inbrengen!

Als je denkt aan anale seks, denken de meeste mensen vaak aan anale penetratie. Toch zijn er vele andere manieren om anaal gestimuleerd te worden, zoals met de vingers of met toys. Zeker voor een eerste anale stimulatie ervaring zijn die laatste twee absoluut aan te raden. Door anaal te stimuleren met vingers of toys, kan je de omvang van de stimulatie namelijk opbouwen. Met de vingers zorg je ervoor dat de omvang van de eerste anale ervaring een stuk kleiner is dan direct met de penis.

Met een buttplug kan je de omvang letterlijk opbouwen. Een buttplug is daarom ook de ideale toy voor anale seks, ook als je al een ervaren anale sekser bent. Maar hoe kan je zo’n buttplug nou het beste gebruiken en welke soorten buttplugs zijn er? We leggen het allemaal uit in dit blog.

1. Wat is een Buttplug

Een buttplug is een sextoy die je anaal inbrengt en daardoor zorgt voor stimulatie. De vorm van een buttplug is meestal ovaal met een soort voet aan de onderkant. Door deze voet blijft de buttplug altijd goed op z’n plek zitten. De buttplug heeft door de ovale vorm een oplopende diameter die het inbrengen ervan gemakkelijker maakt. De buttplug is kort gezegd dus een plug die in de anus geplaatst kan worden.

2. Hoe gebruik je een buttplug

Bij het gebruiken van een buttplug moet je heel zorgvuldig en voorzichtig te werk gaan. Omdat de anus van zichzelf niet vochtig wordt, is het bijvoorbeeld handig om glijmiddel te gebruiken. Maar ook de juiste maat en de vorm van de buttplug kunnen bijdragen aan een positieve buttplug ervaring. Voor de optimale buttplug ervaring geven we je hieronder drie tips.

2.1 Tip #1: Bepaal de juiste maat

Zoals we al zeiden, een buttplug is de ideale sextoy voor een eerste anale ervaring. Belangrijk is dan om te bepalen met welke maat buttplug je wilt beginnen. Hierbij raden wij aan om een buttplug met een diameter tussen de 2-3 cm om mee te beginnen. Mocht deze maat bevallen, kan je de diameter altijd uitbreiden, door een grotere buttplug te bestellen.

Als je niet iedere keer als je een stapje verder wilt gaan, een nieuwe anaalplug wilt bestellen, kun je ook een anaalplug set bestellen. De anaalplug set van Willie Toys, is bijvoorbeeld en set met drie anaalpluggen. Hierbij verschilt de diameter tussen de 2,8 en 4,5 cm. Ideaal dus om gewend te raken aan de verschillende groottes van de buttplugs. Mocht je toch kiezen voor een losse buttplug, kan je de ideale diameter eenvoudig vinden door deze aan te klikken bij de filters.

2.2 Tip #2: Bouw het rustig op

Nu je de juiste diameter hebt bepaald, of een combipakket hebt besteld, kan je de buttplug gaan gebruiken. Het eerste om rekening mee te houden, is dat je de buttplug en de anus goed insmeert met glijmiddel. Omdat je gebruik maakt van een seksspeeltje is het belangrijk om hierbij te kiezen voor glijmiddel op waterbasis. Vervolgens kan je de buttplug voorzichtig naar binnen laten glijden en een beetje op en neer bewegen.

Hoe verder je de plug hierbij inbrengt, hoe groter de diameter wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de buttplug een tijdje in de anus te laten zitten. Dit kan veilig omdat iedere buttplug voorzien is van een platte basis. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld ook seks hebben met je partner en een beetje voelen hoe het is om dubbel gepenetreerd te worden. Genoeg manieren dus om een buttplug te gebruiken.

2.3 Tip #3: Reinig de buttplug na afloop

Als je klaar bent met het gebruiken van de buttplug, is het zeer belangrijk dat je deze reinigt. Zoals bij iedere sextoy is het belangrijk om deze te reinigen, om de levensduur te optimaliseren. Door een sextoy te reinigen, kan je er namelijk langer van genieten. Bij een buttplug komt daar nog bij dat er veel bacteriën in de anus zitten, waardoor het heel belangrijk is om de toy te reinigen.

Op deze manier kan je de buttplug altijd schoon en zonder zorgen opbergen in bijvoorbeeld je nachtkastje. Een buttplug kan je het beste reinigen met speciale toycleaner  Deze reinigingsspray is eenvoudig aan te brengen en vervolgens met een doekje af te nemen.

3. Welke soorten buttplugs zijn er

Bij het gebruiken van een buttplug kan je kiezen voor verschillende materialen en soorten. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Daarbij zijn er ook nog buttplugs die vibreren of opblaasbaar zijn. Het is dus ook belangrijk om voor jezelf te bepalen welke soort buttplug je gaat gebruiken. Per soort leggen we hieronder kort uit wat de voordelen zijn.

3.1 Siliconen buttplug

Het meest voorkomende materiaal van buttplugs is siliconen. Dit materiaal voelt zacht aan en zorgt daardoor voor een optimale gebruikservaring. Daarbij komt dat een siliconen buttplug enigszins buigzaam is waardoor deze gemakkelijker in de anus bevestigd kan worden. Een siliconen buttplug kan het beste gebruikt worden in combinatie met glijmiddel op waterbasis, zodat de kwaliteit van de buttplug gewaarborgd blijft. Omdat gewone buttplugs niet voorzien zijn van een motortje kan je ze gewoon onder de kraan schoonmaken.

3.2 Metalen buttplug

De metalen buttplug heeft is qua vorm meestal hetzelfde als andere buttplugs. Toch is er een groot verschil met andere buttplugs. Metalen buttplugs zijn namelijk zwaarder dan bijvoorbeeld siliconen buttplugs. Dit zorgt ervoor dat je de kringspier extra moet aanspannen om de buttplug op z’n plek te houden. Dit zorgt niet alleen voor extra stimulatie, maar ook dat je de kringspier traint om extra sterk te worden. Dit heeft weer als voordeel dat anale seks intenser wordt ervaren.

3.3 Glazen buttplug

Ook een glazen buttplug heeft dezelfde vorm als andere buttplugs. Het grootste voordeel van glazen buttplugs is echter dat je kunt spelen met koude en warme stimulatie. Door de glazen buttplug in koud (ijs)water te leggen, zal de buttplug zelf ook koud worden. Ditzelfde geldt voor warm of heet water. Een glazen buttplug heeft als fijne eigenschap dat deze snel de temperatuur van de omgeving aanneemt. Loopt de temperatuur te hoog op in de slaapkamer? Dan is een cooling down met een glazen buttplug een echte aanrader!

3.4 Opblaasbare buttplug

Zoals we eerder al benoemd hebben is het belangrijk om de juiste maat buttplug te kiezen. Je kan er echter ook voor kiezen om een opblaasbare buttplug te bestellen. De naam zegt het al, maar deze buttplug kan je opblazen. Je kunt de diameter dus vergroten door de buttplug te voorzien van lucht. Dit kan je doen voordat je de buttplug inbrengt, maar ook nadat je de buttplug al hebt ingebracht. Het belangrijkste bij een opblaasbare buttplug is dat de startmaat van de plug niet te groot is. Je kunt de diameter van de buttplug immers nog vergroten.

3.5 Vibrerende buttplug

Een buttplug zorgt op zich al voor stimulatie. Maar met een vibrerende buttplug kan je deze stimulatie kracht bijzetten met behulp van vibraties. Vibrerende buttplugs zijn te bedienen met behulp van drukknoppen op de buttplug. Maar er zijn ook buttplugs die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Zo kan het spel van sextoy en afstandsbediening ook een keer omgedraaid worden. Hierbij heeft de vrouw de afstandsbediening en draagt de man de buttplug, die de p-spot stimuleert. Klinkt als het proberen waard toch?

4. Nadelen van een buttplug

Als je een buttplug goed gebruikt en de diameter van de buttplug goed opbouwt, zijn er eigenlijk weinig nadelen aan het gebruik van een buttplug. Nadelen van het gebruiken van een te grote buttplug zijn dat de anus geïrriteerd kan raken of zelfs kan scheuren. Een ander nadeel van een buttplug is dat het een stekend gevoel kan geven bij het inbrengen. Daarom adviseren wij ook altijd een beetje glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Bij verantwoord buttplug gebruik zijn er dus eigenlijk geen echte nadelen aan het gebruik van een buttplug.

5. Voordelen van een buttplug

Natuurlijk zijn er ook veel voordelen aan een buttplug. De buttplug zorgt namelijk voor heerlijke stimulatie. Je kunt een buttplug handsfree gebruiken door de karakteristieke vorm. Het grootste voordeel van een buttplug is echter voor de mannen. Een buttplug zorgt er namelijk voor dat de P-Spot bij hem wordt gestimuleerd. Een unieke stimulatie ervaring die kan leiden tot een overweldigend orgasme. Het dragen van een buttplug draagt bij vrouwen overigens bij aan het overweldigende orgasme.

Nu je alles weet over een buttplug is het toch wel tijd geworden om er zelf eentje te bestellen? Het gebruiken van een buttplug kan er namelijk ook aan bijdragen dat het seksleven van jou en je partner naar een hoger niveau wordt getild. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kan voor vragen altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Gerelateerde producten:

Willie Toys Anaalplug Set
Willie Toys Anaal Glijmiddel
Willie Toys Toycleaner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *