Geisha ballen
Ontdekken

Wat iedere vrouw zou moeten weten over bekkenbodemspieren

 

Weleens last van weinig controle over de blaas of dispareunie, oftewel pijn na het vrijen? Grote kans dat jouw klacht dan gerelateerd is aan de bekkenbodem. Dat is een plaatvormige constructie die organen ondersteunt als de blaas, vagina, baarmoeder en endeldarm. Als die ondersteuning niet zo goed is, ervaar je al snel allerlei fysieke ongemakken. Gelukkig is er iets tegen te doen, want de bekkenbodem bestaat uit spieren. Die kun je een goede work-out geven en dat heeft meer voordelen dan je denkt.

Genot

Het trainen van de bekkenbodemspieren is niet alleen belangrijk voor moeders die net bevallen zijn of oudere vrouwen. Hoewel het overigens waar is dat de kans op een slecht functionerende bekkenbodem hoger wordt naarmate de leeftijd stijgt, is het zeker ook voor jonge vrouwen interessant om aandacht te schenken aan hun bekkenbodemspieren. Daarmee ben je verzakkingsproblemen altijd voor en trakteer je jezelf op betere slaapkameravonturen. De bekkenbodem speelt namelijk een grote rol tijdens de seks. Hoe steviger die is, hoe strakker de vagina en hoe meer genot je ervaart tijdens het vrijen en klaarkomen.

Geishaballen

Er zijn allerlei oefeningen die je thuis kunt doen om je bekkenbodemspieren te trainen. Je kan zelfs een speciale bekkenfysiotherapeut bezoeken. Maar waarom niet de sexy way met geishaballen, oftwewel love balls? Dat zijn kleine balletjes, bedoeld om vaginaal in te brengen, waar je de spieren van je bekkenbodem optimaal mee traint. Tegelijkertijd zorgen ze voor een opwindend gevoel tijdens het lopen. En zeker de slimme varianten die kunnen trillen wanneer je moet spannen zijn super gadgets om de bekkenbodemspieren mee te trainen. Voor de prijs hoef je het trouwens niet te laten. De standaard geishaballen zijn er al vanaf een paar euro!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *