4 Redenen waarom orgasmes zo gezond zijn


Het is uiteraard geen geheim dat orgasmes goed zijn voor een mens. Een actief sexleven is zelfs een belangrijke indicator van geluk. Maar wist jij dat je gezondheid ook wel vaart bij een orgasmerijk leven? Het helpt je namelijk beter te slapen, is goed voor je hart en reduceert de kans op problemen met de vagina of penis.

Gezondere penis

Een onderzoek naar het belang van orgasmes bij mannen toonde aan dat er sprake is van een zeer groot gezondheidsvoordeel. Zowel jonge als oudere mannen die minimaal 21 keer per maand een orgasme beleven, hebben ongeveer 20% minder kans op het krijgen van prostaatkanker. Een behoorlijk aantal, maar zeker niet onhaalbaar. Het is niet bekend waarom precies, maar er wordt algemeen aangenomen dat ejaculeren helpt bij het infectievrij houden van de prostaat.

Gezondere vagina

Tijdens de menopauze zorgt een lagere hoeveelheid oestrogeen voor minder bloedtoevoer naar het bekken. Daardoor ontstaat er vaginale droogheid en verslappen de vaginaspieren. Het goede nieuws is echter dat deze symptomen bestreden kunnen worden met masturbatie. Universitair onderzoek heeft namelijk aangetoond dat regelmatig vibratorgebruik de negatieve effecten van de menopauze tegengaat. Voorkom de effecten van de menopauze dus door het hebben van sex of het gebruiken van sextoys!

Goede nachtrust

Veel mensen masturberen of hebben sex, voordat ze gaan slapen en dat heeft een interessant voordeel. Orgasme zijn namelijk een prima alternatief voor de slaappil. Ze helpen bij het ontspannen en verlagen aantoonbaar de hoeveelheid cortisol, ook wel bekend als stresshormonen, in je lichaam. Na de sex komt je lichaam dus tot rust en kun je heerlijk gaan slapen.