search icon
heart icon
login icon
cart icon
search iconheart icon
cart icon
burger icon

Condooms

040
Beoordeling
MerkAlle
Toon meer Filterplus icon

De veiligheid bij condooms is zeer belangrijk en daarom wordt een condoom ook zeer zorgvuldig gemaakt. Dit begint bij de selectie van de grondstoffen, een strenge procedure zorgt ervoor dat alleen de beste grondstoffen worden gebruikt. De latex wordt getest op de plantage, daarna wordt de latex in de fabriek een tweede keer getest. Wanneer de grondstof door beide tests komt wordt er pas een condoom van gemaakt. Vervolgens wordt het condoom getest door middel van luchtdruk, waterdruk en zelfs elektriciteit.

Een condoom is een dunne huls, vaak van latex, die je tijdens geslachtsgemeenschap over je penis trekt. Hiermee voorkom je dat lichaamsvloeistoffen zoals menstruatiebloed, vaginavocht, de vochtige film van de darmslijmvlies of sperma in jouw lichaam of dat van je partner komen.

Condooms bieden zeer betrouwbare bescherming en zijn een van de veiligste vormen van anticonceptie. De pearl index voor condooms ligt tussen 2-12. Dat betekent: In een jaar raken tussen de twee en twaalf vrouwen zwanger bij het gebruik van deze anticonceptiemethode. Voor een effectieve bescherming is het uiteraard belangrijk om het condoom op de juiste manier te gebruiken. Dat betekent: Zorg ervoor dat je het condoom niet met sieraden of scherpe nagels aanraakt, om kleine gaatjes te voorkomen. De juiste maat is ook belangrijk.

Condooms hebben veel voordelen:

  • Condooms beschermen tegen soa's zoals chlamydia, HIV of schimmelinfecties

  • Condooms voorkomen ongewenste zwangerschappen

  • Het gebruik van condooms is erg eenvoudig

  • Condooms zijn goedkoper dan veel andere anticonceptiemiddelen

  • Condooms zijn bijna overal te koop: In de online winkel, bij de drogist en op het tankstation

  • Condooms hebben geen bijwerkingen – zelfs een allergie voor condooms is geen excuus

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten condooms. Of je nu een standaard condoom of een XXL condoom nodig hebt: Met de ruime keuze aan condooms in verschillende maten vind je in onze online shop gegarandeerd wat je zoekt. Er zijn ook condooms met ribbels die voor extra stimulatie zorgen tijdens vaginamassage en zo voor meer plezier zorgen, condooms met smaakjes voor orale seks of extra vochtige condooms voor gemakkelijker inbrengen en voor vrouwen die moeilijk nat worden. Er zijn zelfs speciale condooms voor anale seks, die wat dikker en daardoor steviger zijn, of latexvrije condooms voor mensen met een allergie.

Wist je dat?

Met het Femidom is er nu zelfs een condoom speciaal voor vrouwen.  

Om goed te beschermen, moet je het condoom correct omdoen. Let erop dat het condoom niet in contact komt met je vingernagels of andere scherpe voorwerpen bij het uitpakken en afrollen. Bij het afrollen moet je het reservoir aan de kant van het condoom samenknijpen zodat er geen lucht ingesloten blijft. Als er geen ruimte is voor het sperma, kan het condoom tijdens de ejaculatie scheuren. Ook belangrijk: Rol het condoom in de juiste richting af! Hiervoor moet de opgerolde rand naar buiten wijzen. Het condoom past goed als het strak om de penis zit en niet afglijdt. Je kunt het perfect oefenen met een dildo of een vibrator. Natuurlijk kun je ook een komkommer of banaan gebruiken.

Bij het kopen van condooms moet je vooral op drie dingen letten:

  • De houdbaarheidsdatum: Gebruik geen condoom waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken.

  • De maat: Een condoom biedt alleen betrouwbare bescherming als je de juiste maat gebruikt. Bepaal daarom je condoommaat voordat je een condoom koopt.

  • Het CE-keurmerk: Condooms zijn medische hulpmiddelen en worden daarom regelmatig gecontroleerd en getest. Het CE-keurmerk geeft aan dat het om kwalitatief hoogwaardige en geteste condooms gaat. Probeer ook te achterhalen of je partner speciale voorkeuren heeft, zoals noppen of de voorkeur voor latexvrije condooms.
     

Wist je dat er ook veganistische condooms zijn voor wie dierlijke ingrediënten tijdens de seks wil vermijden?  

Na de seks moet je het condoom op de juiste manier weggooien. Het hoort absoluut niet in het toilet, maar in de prullenbak! Dit geldt ook voor de verpakking, vooral als het om seks in de buitenlucht gaat.

Veel mannen hebben altijd een condoom in hun portemonnee, zodat ze altijd voorbereid zijn. Maar dat is geen goed idee. Door contact met kleingeld en door continu bewegen in je zak kunnen kleine scheurtjes in het condoom ontstaan. Condooms bewaar je het beste in een klein doosje, beschermd tegen warmte en licht.